In padure la Coveanu vin sa gust Branzeturi cum se cuVin

0 Comments

     Dupa o scurta absenta din peisajul bahic si imposibilitatea de a participa la unele evenimente, iata ca sunt din nou in forma si gata sa va povestesc despre "pataniile" mele de la degustarea cu numarul 38 organizata de Asociatia Bloggerilor Olteni si DictionarCulinar.ro, o a doua familie a mea, ca sa zic asa.

  Totul a inceput sambata dimineata cand cu mare spor si viteza de Dacie ceausista (da, ma pornesc greu dimineata), am plecat impreuna cu dragii mei bloggeri spre Slatina pentru a promova o locatie de-a locului asa cum se cuVINe. Drumul a fost placut si mai scurt parca de obicei dar asa e cand esti intr-o companie placuta. 

   Prima noastra oprite a fost pe Dealul Gradistei, o locatie necunoscuta pana acum de ochiu meu format si care mi-a oferit o priveliste aparte a Slatinei, gen cum deslusesti unul din misterele ce invelesc o femeie frumoasa.

 

  Nu sunt eu mare vizionar dar nu pot sa nu remarc frumusetea olteneasca atunci cand o vad. 

Pot spune ca poza de mai jos imi cofera imaginea unei delte orasenesti, daca ma pot exprima asa, loc pe care oricand l-as vizita dar mai spre seara caci am o vaga impresie ca apusul aici are alt farmec.


  Norocul meu! Aproape ca am spart nunta asta si cu greu m-am abtinut sa nu cant ceva de drag mirilor.


  Toropiti de caldura (bloggeri mei ca eu...adica se vede dupa ten), am purces spre bragheria preferata a orasului sa bem ce ghici ce ca era la preparat atunci, BRAGA! Rapid m-am reorientat catre o inghetata cu capsuni si fuga spre o noua locatie de evenimente cu capacitate mare a Slatinei.


  Sunt profund impresionat de albul imaculat si atentia la fiecare detaliu pe care o au apartinatorii. Le doresc celor de acolo la cat mai multe evenimente reusite si la cat mai mult profit sa ajunga si prin Craiova! 



 
  In continuarea traseului nostru am ajuns In padure la Coveanu unde am sa va povestesc si sa va arat cateva aspecte, din punctul meu de vedere, mirifice. 
  Sa incepem cu imaginea sau una din imaginile de ansamblu 

 

  Deja arata magic. Aici am popsit in final sa ducem la bun sfarsit degustarea noastra cea mult pohtita!
Locatia este noua din cate am inteles si clientul din mine acum ar bate iar la usa lor. Intelegeti de ce?
 

De afara se poate observa aspectul de delta, mie asa imi lasa impresia, a locatiei.


Ne-am asezat cu totii la masa dupa o runda de poze si o pauza hidratanta, cu ocazia asta multumim  Aqua Carpatica pentru vitalitate si savoare. 
  
  Adunati toti la masa, gata sa desface o Grasa...glumesc! 

Pe ordinea de zi a degustarii au fost urmatoarele : 

1. Domeniile Samburesti Chardonnay + Camembert Ile de France,
2. Chateau Valvis Chardonnay + British Cheddar Delaco D'Exceptie,
3. Domeniile Samburesti Roze + Delaco Branza pentru gratar,
4. Domeniile Samburesti Feteasca Neagra + Emmentaler Delaco,
5. Domeniile Samburesti Merlot + Grana Padano Delaco D'Exceptie


   O sa trec direct la subiect si o sa spun ca de data asta, contrat asteptarilor, am preferat sa degust Roze
impreuna cu partenera sa branza pentru gratar.


Cu aceaste ocazie, vreau sa ii multumesc lui Gabi Radoi pentru poza, nu stiu cum, am sters din greseala pozele cu vinuri si ajung in postura de a imprumuta una "din vecini" :)

  Gustul unui Roze nu se compara cu nici un alt gust al vreunui vin. E usor, numai bun pentru indecisi, care nu stiu daca vor fie alb, fie rosu, fie sec, dulce, etc. Pot sa scriu multe pornind de la acest vin, datorita sau mai ales din cauza lui. Nu recomand sub forma de sprit, adica nu il omorati cu apa minerala sau sifon ca ii luati tot farmecul si dispare placerea ca naluca in noapte.

  Branza pentru gratar...DA! Nu am mai gustat niciodata asa ceva si nici acum nu sunt sigur ca am mancat doar branza pe gratar. Pentru mine a fost altceva, ceva bun, crusta a facut diferenta, interiorul fiind moale, gustos si ca un reactor pentru papilele mele gustative. 

  Sa mai adaug ca intre timp am fost rasfatati si cu un gratar? 


  Multumim domnului binevoitor de la locatie ca a avut rabdarea dar si dragul de a ne pregati un gratar de exceptie si caruia am tinut neaparat sa ii strang mana la final de degustare! Multumesc inca odata! 

  Multumim si "parintelui nostru spiritual" intr-ale bloggerimii Daniel Botea care are grija de noi si ne rasfata cu astfel de evenimente si care e mereu alaturi de noi cum se cuVINe! 

O poza de final cu totii si nu in ultimul rand, din nou, multumesc Gabi pentru pozele minunate de grup!
 





  Va las acum si va doresc tuturor zile senine si racorite cu cele mai interesante si revigorante vinuri de pe meleagurile stramosesti! 















You may also like

Niciun comentariu:

Părerea fiecăruia este importantă! Acum, ai dreptul de a ţi-o exprima liber!