13 cu aniversare si o vizita de la Vinju Mare

0 Comments


  13 cu aniversare. Unii se gandesc la ghinion, eu ma gandesc la de cati ani se tot intalnesc oamenii acestia plini de viata, frumosi si mereu parca ar fi prima oara. O atmosfera de voiosie, rasete si bucurie, ce te face sa uiti de o zi plina de munca si te duce usor spre farmecul weekendului mult asteptat. Imi aduc aminte cum acum 10 ani venisem prima data in grup, eram mic, rusinos, dadeam cu "Sarut mana!" in stanga si in dreapta si nu ca ar fi ceva gresit acest lucru insa nu mai aveam degete drepte la maini la cat le-am trosnit de emotii si rusine de copil mic. 

  A 13-a aniversare de Blog Meet ne-a gasit tot la Casa Romanescu sau Casa Universitarilor, cum mai este cunoscuta locatia, tot noi, cu ceva ani in calendar pe plus dar tot cu acelasi suflet si cu aceleasi brate deschise unul pentru celalalt. Despre Casa Romanescu v-am scris in articolele precendente, cel mai probabil fiind si atunci cu acelasi scop insa am avut parte si de un tur ghidat care s-a lasat cu multe poze si curiozitati nebanuite despre orasul Craiova si mai ales despre proprietarul cel mai de seama al casei.


  Ne-au intors vizita de la sfarsitul anului trecut cei de la Vinju Mare si in frunte cu domnul Virgil Turcu - Manager de Vanzari si doamna Aliona Ionescu - Sef de laborator, am facut o scurta recapitulare despre ceea ce inseamna Domeniile Vinju Mare, despre pasiunea si munca depuse si cum ele duc la rezultatele mult dorite. Despre branzeturi, "lectia" a fost predata de parintele nostru spiritual al bloggerilor, Daniel, care, datorita lui, acum sunt mult mai atent la ce cumpar din magazine si uneori dau un mic sfat prietenilor, lucru ce mai ca ma face sa pun monoclu pe ochi. 


    Din echipa bloggerilor, Narcis Neagoe                                                                                                                                                                                                                                                                                                              &     

Minunata lui sotie, Elena

   De cate ori avem o degustare si sunt prezenti, mereu ies in fata si iau apararea noastra, a necunoscatorilor muritori, intr-ale vinului, ne impartasesc cu zambetul pe buze experiente, tips and tricks si asa, ulterior, am aflat si eu faptul ca "bulele e viata mea!" Asta e un inside joke asa :)

  Din bunatatile serii, ca stiti cum e, vorba marelui Tiriac, am avut perechi, nu in tenis ci in branzeturi cu vinuri iar "la fileu", ca sa raman pe acest ton ludic, mi-au picat un cupaj de Tamaioasa Romanesca si Chardonnay & Camembert 

     Chardonnay-ul este un vin sec cu o aciditate rezonabila din punctul meu de vedere si cu un alcool de 12%, poate chiar 12,5%. Cum nu mai este un secret pasiunea mea pentru vinurile albe va mentionez aici faptul ca pe langa culoarea verzuie pe care o are la o privire mai amanuntita, vinul acesta da note de stejar, este fructos, ceea ce imi place foarte mult si are echilibru intre toate componentele lui.
  
    Despre Tamaioasa Romaneasca, pot sa spun ca este un soi sensibil la ger, noroc ca avem ierni mai blande acum, dar la fel de sensibil este si la seceta si exces de umiditate. Ca si arome intalnim caise, pere, busuioc, pepene sau ananas, un buchet de fructe. 

  Camembert este o branza franceza cu pasta moale si crusta de mucegai avand forma rotunda, de culoare alba si care se prepara din lapte de vaca. Este considerata ca fiind simbolul patrimoniului gastronimic si stereotip al Frantei ca si celebra bagheta a lor de paine. Cu alte cuvinte, merge mana in mana cu un pahar de...Chardonnay. 


   O imgine mai "inteleapta" avem aici iar pe eticheta vedem un anume domn, "Munteanul", care vorba unui clasic, de nu era el, azi si inca altii, in genunchi citeam Coranul. Nu stiu cine a spus asta prima data, poate imi lasati o idee la comentarii. 

  Si da, domne, am mancat, am baut si ne-am distrat. Ca tot am povestit si povestit apoi am si dansat siiiiii, multumim mamei lui Marian, colegul blogosferic si purtator acreditat de barba, am avut si tort ca sa fie sarbatoarea sarbatoare. 



  Eu sper sa mai scriu articole si sa pun poza cu numarul 50 pe tort in articol dar pana atunci va doresc toate cele bune, sa fiti iubiti, sanatosi si vorba marelui Tamas, ma duc la un spritz. 

 




You may also like

Niciun comentariu:

Părerea fiecăruia este importantă! Acum, ai dreptul de a ţi-o exprima liber!