Nu esti om de nu gustasi un vin bun de la Dragasi!

0 Comments

 


  Sa bei vin, pentru mine e o arta! Si cand zic ca e arta ma refer la tot procesul degustarii, de la momentul in care desfaci sticla si torni in pahar, pana la ultima inghititura pe care o iei din pahar. Un vin bun il vezi din sticla, de cele mai multe ori ochii nu te inseala. Cele ce iti intaresc convingerea sunt mirosul, aroma, aciditatea lui si aici fiecare are propriile gusturi, senzatia postgust dar si lipsa durerii de cap dupa un consum responsabil dar asta cel mai devreme observi a doua zi. 

   Din adolescenta am fost un pasionat de literatura, cel putin la nivel de amator si aici nu ma refer la cititul etichetelor de pe sticle cat mai degraba la rasfoitul paginilor ale cunoscutilor autori de proza dar si de versuri iar aici nu pot sa nu fac trimitere la celebrele versuri ale lui Bacovia din Sonet cand spunea "Ca Edgar Poe, ma reintorc spre casa, / Ori ca Verlaine, topit de bautura". De aici pornind, nu stiu cum exact, am ajuns la concluzia din incipitul acestui articol. 

   Ocazii de a rememora versuri bacoviene vin mereu, la tot pasul, mai ales cand ai ocazia sa poposesti din nou la C House Milano, loc drag noua, celor din familia blogosferica. Aici atmosfera este calda, primirea pe masura iar pastele si pizza au ramas preferatele mele de la prima vizita. Servirea este ireprosabila asa ca va recomand cu multa incredere sa apelati la serviciile lor. 

  Acum poate ca va intrebati, cine a fost gazda serii? Pai domeniul Dragasi, in frunte cu Alina Bușu, reprezentant de seama, a avut placerea de a prezenta gama de vinuri din lista de mai jos:



  • Pelerin Cuvee Blanc (Sauvignon Blanc + Pinot Gris) + Aperifrais Ile de France

  • Pelerin Sublim Fume (Sauvignon Blanc) + Camembert Ile de France
  • Pelerin Rose + Emmentaler Delaco

  • Pelerin Ramato (Pinot Gris) + British Cheddar Delaco D'Exceptie

  • Arhon Cabernet Franc 2017 + Grana Padano Delaco D'Exceptie



  La domeniul Dragasi gasim 4 soiuri de struguri intinse pe circa 7 ha. daca nu ma insel si anume Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Merlot si Cabernet Franc. Nu stiu cum le imbina, defapt stiu cum dar aici pentru prima data am auzit ca poti sa scoti din strugure alb o culoare roz. Cum? Daca lasi strugurele alb la macerat mai multe zile pe pielita, se face roz, da, ati citit corect. Daca nu v-ati convins, cei de la domeniu va pot pune la dispozitie spre cazare 5 camere duble cu bai proprii, livind si terasa comune dar si 2 camere separate de cele 5 pentru cei care doresc mai multa intimitate. 

  Plecand de la ideea cazarii a venit si denumirea gamei Pelerin care alaturi de Arhon, au fost premiate la festivaluri de profil iar in cinstea asta noi ciocnim si azi! Ca idee si locatie, Domeniul Dragasi se afla pe malul Oltului, deci pe pamant Oltenesc asa ca incurajez oltenii de prin zona sa viziteze locatia. 

  Stiu toti ca vinul alb pentru mine e sfant, mai ales cand vine vorba de un peste proaspat sau paste usoare servite in serile toride de vara. Imi place vinul uneori chiar si in detrimentul altor bauturi mai sofisticate deoarece da o senzatie racoroasa, aromele si mirosul te duc cu gandul departe iar cu fiecare pahar baut, iti aduci aminte cata munca si devotament se afla in spatele fiecarei sticle de succes. 

  
Pelerin Cuvee Blanc reprezinta armonia si arta dintre un Sauvignon Blanc si Pinot Gris, un duo care adus laolalta intr-o sticla, da un vin de culoare galben-pai intens cu un miros ce aduce a flori de soc, piersica sau caisa. Cu alte cuvinte, o nota revigoranta! Aromele de citrice si caise ma duc cu gandul la vara, anotimpul meu preferat de unde si predilectia pentru vinuri usoare si sprituri de vara. 
  Ca si alcool, o sticla de Cuvee Blanc are 13%, se recomanda a fi servit la temperatura de 11-13 grade dar ca si pastrare undeva la 17 grade. 

  Despre branza ce i-a fost aleasa acestui vin si anume Aperifrais, vin cu precizarea faptului ca imi place ca nu incarca, fie ca o asociezi cu un vin mai greu sau unu mai lejer, cumva vine si balanseaza aducand echilibru daca este cazul. Textura este una cremoasa si deja o gasesti facuta bucati in ambalaj asa ca poti face usor bruschete sau pur si simplu sa le mananci pe paine prajita. Inedita este ideea de a pune pe bucatile de branza diverse condimente si ierburi care dau un gust aparte si mereu diferit prin varietatea lor. 


Si pentru ca am avut un strop de noroc, am plecat acasa cu combinatia mea preferata de vin-branza


  La randul meu, am extras si eu, conform traditiei, un alt norocos care sa plece acasa cu vinul preferat asociat cu branza care i se cuvine. 

  La final, o alta traditie, aceea de poza de grup, a marcat sfarsitul serii, cel putin in mod oficial apoi fiecare a ramas sau nu la opinii, pareri sau discutii libere. 



   Va las, dragii mei degustatori, ne vedem la urmatoarea degustare sau cine stie... o sa fie o toamna interesanta! Tineti minte NIHIL SINE VINO! 








You may also like

Niciun comentariu:

Părerea fiecăruia este importantă! Acum, ai dreptul de a ţi-o exprima liber!