De poftesti, hai la Sâmburesti!

0 Comments

 


   Nu doar sezonul de toamna este cel care a inceput ca din tun ci si cel al degustarilor de "minuni" dionisiace, al Sâmburestilor de data asta, eveniment sponsorizat de Asociatia Bloggerilor Olteni si DictionarCulinar.ro. Locatia este una cunoscuta, cumva devine aceeasi si anume Ribs House din minunata noastra Craiova.

  Ribs House este un loc prietenos, are tot ce ii trebuie fie sa te racoreasca intr-o seara de vara torida, fie sa iti incalzeasca pana si sufletul cu mancarea lor calda si atent preparata. Recomand cu incredere, mai ales tin sa dau 5 stele pentru personal deoarece mereu am fost tratat cu profesionalism.

  Punct ochit, punct lovit, am dat atacul serii cu urmatoarele combinatii de vinuri si branzeturi:

1. Sauvignon Blanc + Camembert Ile de France

2.Chardonnay + Harvati

3. Rose + Cascaval Sofia

4. Feteasca Neagra + Emmentaler Delaco

5. Merlot + Grana Padano Delaco D'Exceptie

  Stiti cum e cu vinu la mine? Am observat asta cu anii si cu degustarile, ca odata ales un vin ca si preferat, parca te insori cu el. Nu ma dezic probabil niciodata de Sauvignon Blanc, numai bun de servit la temperatura de 7-9 grade si care prin parfumul lui de livada cu note citrice, ma face sa plec cu sticle acasa. Ca si gust as zice ca are aroma de gutuie si ma duce cu gandul la tinuturile italice, nu stiu de ce. Culoarea este de galben pai, cumva estivala dupa aprecierea mea. 


  Ma uiti si acum la poza iar cu ocazia asta ii multumesc din nou lui Daniel pentru poze si simt ca in continuare am facut alegerea buna si ca merita sa mergi pe mana acestei combinatii.

  Despre domeniul Sâmburesti pot sa spun ca numele are legatura cu dealul Samburul din zona Olteniei noastre dragi, satul datand de prin sec. al XVI-lea, apartinand familiei Rudeanu. Aici solul este numai bun pentru vie, prin bogatia mineralelor dar si a bolovanilor cu textura luto-nisipoasa care tin caldura si o emana noaptea astfel ca strugurele poate sa isi coaca zaharu. 

   Branza lui, Camembert este o branza franceza cu pasta moale si crusta de mucegai avand forma rotunda, de culoare alba si care se prepara din lapte de vaca. Este considerata ca fiind simbolul patrimoniului gastronimic si stereotip al Frantei ca si celebra bagheta a lor de paine.

   Ca si metoda de fabricatie, in general, se prepara astfel: laptele este coagulat prin adaugarea unui cheag. Laptele crud este folosit numai pentru camembert-ul din Normandia dar ceilalti producatori pot utiliza lapte microfiltrat, tratat termic sau pasteurizat. Laptele inchegat este taiat, pus in forme si scurs. Ciuperca este aplicata prin pulverizare. Mucegaiul acesta este motivul pentru care vedem acea crusta alba caracteristica a camembertu-ului. Branza sta la maturat intre 4 si 12 saptamani.



  Am ras(nu prea se vede aici dar va rog sa ma credeti), am glumit, am mancat si dupa ce am ciocnit pahare pana tarziu, am trecut la extragerile traditionale. 



  Bineinteles ca iar nu am avut noroc dar sper ca la urmatoarele sa fiu inspirat iar mana mea sa fie aurita precum papilele mele nesatule. 



  La final, desigur, poza de grup cu one big happy drinking family :D

  Sa auzim de bine iar ca mic spoiler in urmatorul articol voi vorbi tot din perspectiva degustatorului doar ca schimbam putin registrul si... o sa vedeti. Toate cele bune! HAC! 




You may also like

Niciun comentariu:

Părerea fiecăruia este importantă! Acum, ai dreptul de a ţi-o exprima liber!