Am prins Radacini la masa ca Gica Petrescu

0 Comments

 


   Alta zi de Joi, alta degustare, tot organizata de Asociatia Bloggerilor Olteni si DictionarCulinar.ro, la care aproape ca am strigat "prezent!!!" cand am citit mesajul ce prefata evenimentul. 

  De data asta locatia a fost cu totul si cu totul noua pentru mine si anume Trattoria Il Calcio Craiova, loc de care nu pot spune ca am auzit decat recent dar care m-a impresionat prin arhitectura, atmosfera joviala precum si mancarea delicioasa. Meniul este unul variat si desi am optat doar pentru o simpla salata, nu regret nimic, tinand cont ca vara este sezonul mancarurilor usoare si cat mai putin preparate. 


  Trecand la artileria degustativa, cei de la Radacini Wines, caci i-am mai chemat odata, au pus la dispozitia degustatorilor din noi, urmatoarele: 

  • Spumant Roze Metier metoda traditionala + Camembert Ile de France

  • Radacini Merlot Rose + British Cheddar Delaco D'Exceptie

  • Fiori Viorica alb + Emmentaler Delaco

  • Vintage Cabernet Sauvignon + Grana Padano Delaco D'Exceptie

  • Spumant Rose Dulce + Gorgonzola Delaco D'Exceptie 

   Acum, inainte de a intra in cateva detalii legate de asocierile relatate, vreau sa multumesc celor de la Radacini Wines pentru faptul ca au acceptat din nou sa ne delecteze cu alte specialitati basarabene, da, vinurile sunt de la fratii de peste Prut. Pentru cine nu stie inca, istoria lor este relativ una scurta, de 11 ani dar pe care nu pun pret ci mai degraba pe gustul expresiv al oricarei sticle de vin savurata cu placere. Gama de produse ce cuprinde spumante, vinuri albe, rosii, maturare, cupaje, etc., unele fiind premiate chiar la Bruxelles cu medalia de aur. 

  Revenind la asocieri de vin-branzeturi, care dintre ele credeti ca mi-au furat papilele gustative? Desigur, Spumant Rose alaturi de Camembert. De ce Metier? Nu pentru culoare cat pentru aroma de fructe de padure sau citrice, putin din fiecare. Aciditatea este una medie, zic eu, iar corpolenta echilibrata. Se paote servi ca aperitiv sau cu preparate marine. Ca si soi este produs din Pinot Gris, Sauvignon Blanc, se serveste optim la 4-6 grade Celsius si are o concentratie de 12,5%. Cheers!!!

  Despre branza, dupa cum v-am mai povestit, Camembert este o branza franceza cu pasta moale si crusta de mucegai, cu forma rotunda, de culoare alba si este preparata din lapte de vaca. Este considerat un simbol al patrimoniului gastronomic si stereotip al Frantei, precum si celebra bagheta de paine.


   Ca si metoda de fabricatie, in general, se prepara astfel: laptele este coagulat prin adaugarea unui cheag. Laptele crud este folosit numai pentru camembert-ul din Normandia dar ceilalti producatori pot utiliza lapte microfiltrat, tratat termic sau pasteurizat. Laptele inchegat este taiat, pus in forme si scurs. Ciuperca este aplicata prin pulverizare. Mucegaiul acesta este motivul pentru care vedem acea crusta alba caracteristica a camembertu-ului. Branza sta la maturat intre 4 si 12 saptamani.


   O imagine rara cu mine contempland asupra licorii bahice sperand sa gasesc raspunsuri la sfarsit de pahar si inceput de altul. 

    Pahar dupa pahar, orele treceau si a trebuit sa incheiem glorios seara cu o poza de grup si multe amintiri frumoase. Sper sa aveti ocazia sa degustati vinurile de la Radacini si de ce nu o excursie la crama lor. Va las cu clasicul "Nihil sine vino" si ne mai "citim" in articolele viitoare! 




You may also like

Niciun comentariu:

Părerea fiecăruia este importantă! Acum, ai dreptul de a ţi-o exprima liber!