Degustare cum se cuVINe alaturi de Metamorfosis

0 Comments


       O seara linistita de Aprilie si un sfarsit de saptamana muncitoreasca avea sa ne aduca la Casa Romanescu, locatie preferata, mai nou, pentru degustarile de vin si nu numai. 

  Cu vinurile de la Metamorfosis nu am interactionat niciodata, asa ca am avut cu atat mai mare curiozitatea sa torn in pahar, rand pe rand, fiecare din vinurile ce ne asteptau pe masa. 



Coltul Pietrei Sauvignon Blanc + Aperifrais Ile de France

   Despre Sauvignon Blanc, nu stiu ce as mai putea zice. Stiu toti prietenii precum si cei care au citit articolele anterioare ca este preferatul meu si, ori de cate ori am ocazia, il gust si degust cu placere. Fiind, din punctul meu de vedere, un vin usor de asociat cu mancaruri usoare dar si la o variatie mai mare de ocazii, consider ca este ideal in sezonul cald, asociat cu peste, pui sau chiar paste cu fructe de mare. 

   In cazul nostru, vinul acesta de la Metamorfosis, are o aroma de fructe exotice si flori de salcam ce se imbina cu timide note minerale. La nivel gustativ observam predominantele fructate de caise si smochine, mai ales, ce duc la un postgust consistent. Ca si temperatura, cel mai bine este a fi consumat undeva la 8 grade celsius, iar alcoolul se masoara undeva la 13,5%. 

   Aperifrais, ca si branza asociata acestui vin, as spune ca imi place faptul ca nu incarca, fie ca o asociezi cu un vin mai greu sau nu, ea vine cumva si balanseaza daca este cazul, aduce echilibrul. Are o textura cremoasa si pentru ca este deja facuta bucatele in ambalaj, poti usor sa faci bruschete cu ele sau pur si simplu sa le mananci pe paine prajita. Inedit mi se par topingurile cu diverse condimente si ierburi care dau un gust aparte si mereu diferit prin varietatea lor.
  
   Crama Vitis Metamorfosis face parte din afacerile Marchizului Piero Piero Antinori, care a ales Dealu Mare ca zona de dezvoltare, pentru asemanarea sa, din punct de vedere al conditiilor viticole, cu regiunea Toscana. Domeniul se intinde pe trei plaiuri de vita si anume Valea Urloi, Fintesti si Naeni, cu o suprafata de 100 de hectare. Ca si soiuri, aici gasim atat pe cele autohtone cat si pe cele cu origini frantuzesti, pentru gamele sale de vinuri. Majoritatea sunt monosoiuri rosii dar si cupaje albe si rose. 
  Ca si asociere brazeturi - vin, am mai avut parte de combinatii generoase, alaturi de cea prezentata mai sus, dupa cum urmeaza : 


        Coltul Pietre Rose + Havarti Castello si Emmentaler Delaco 
Acest vin, se aseamana putin ca si prospetime cu cel alb, iar ca aroma gasim fructe rosii, zmeura si capsuni.


Via Marchizului Negru de Drogasani + Cascaval Sofia Delaco
Un vin ce la nivel gustativ are impactul cel mai mare, de cirese amare cu note vegetale. Ca intensitate este mediu si se recomanda a fi consumat la o temperatura de 16 grade


Coltul Pietrei Syrah + Grabd Blue Delaco
Un vin robust si cu o structura bine definita. Are arome de fructe rosii si negre, condimentat cu nucsoara, piper negru si cuisoare.


Cantus Primus Cabernet Sauvignon + Grana Padano Delaco
Este un vin corpolent cu arome de fructe de padure, cirese salbatice si mure. Maturat la 18 luni in baric de stejar, isi conserva aromele iar taninii se mentin densi si bine structurati. 

   Cum la final de degustare am avut si o extragere, in seara cu pricina, Fortuna a tinut cu mine. 

   Chiar imi doream sa plec acasa cu o sticla de Sauvignon Blanc. Cum nu stau prea bine la nivel olfactiv, aceasta sticla a reusit sa ma revitalizeze si sa simt cu adevarat intens, aromele, notele ce au facut diferenta, precum un gust si postgust ce mi-au raman in minte. 

   Pana data viitoare, nu uitati, NIHIL SINE VINO! 
  



You may also like

Niciun comentariu:

Părerea fiecăruia este importantă! Acum, ai dreptul de a ţi-o exprima liber!