Nu stiu altii cum sunt dar eu cand ma gandesc la o sticla de vin aflata la o temperatura asemanatoare cu cea a unei dimineti de inceput de primavara, parca mi se dilata pupilele iar pe chipul meu se citeste o bucurie de copil care a primit bomboana mult dorita.

  Mi-am rasfatat papilele gustative, din nou, alaturi de Asocitatia Bloggerilor Olteni la aceeasi locatie ca si data trecuta si anume Craft Pub.



   Dupa cum puteti vedea, vinurile de la Pogany au fost "cadanele" neuronilor mei inca tineri si Doamne, cand ma gandesc ca cei de la Dobra Wine au peste 300 de ha cultivate cu vita de vie, ma gandesc serios sa cer mutatie acolo. Zona unde se cultiva aceste soiuri de vita se numesc Dealurile Pagane iar in cazul acesta eu ma declar pacatos convins.

   Nu are rost sa va mai spun care soi de vin a fost "otrava" mea, dar totusi, va spun. ACELASI Sauvignon Blanc, de data aceasta combinat cu Mozzarella. Sa nu credeti ca nu am, desi sunt mare iubitor de vin, o idee despre mozzarella. legenda spune ca o bucata de cas a cazut accidental in apa fierbinte si cand a fost scoasa, a iesit framantata(nu mult, doar cat sa prinda forma) si asa a aparut, fratii mei bahici, pruima bucata de mozzarella. Prima atestare documentata a acestui tip de branza este din anul 1570 si cotata la bursa, in Napoli si Capua in anul 1600.
  Acum ceva ani, poetii mureau de foame. Cel putin aia mai "cunoscuti", asa ca mine. Dar azi vad ca lucrurile s-au mai schimbat si desi nu primesc bani, ca nu caut sa fac avere din asta, totusi viata mai imi rasplateste, putin asa, micul meu talent de a scrie versuri. Mai primesc un feedback pozitiv, un zambet de satisfactie de la muza mea (Lujynul) cand isi aduce aminte cu drag versurile dedicate acesteia, o privire din coltul ochiului de la o persoana poate timida, etc. Oricum, datorita lor, eu inca mai scriu si mai nou, pe unele le si cant dar asta e alta poveste.



   Iata ca usor-usor am bifat si a cincea degustare alaturi de dragii bloggeri din cetatea Banului. Ca sa fac o mica paranteza, cifra asta 5, s-a dovedit a fi foarte norocoasa pentru mine de-alungul istoriei. Nota m-a salvat de multe ori atunci cand aveam mai mare nevoie de ea in facultate, 5 degustari de vin am bifat pana acum si tot 5 sticle am si castigat dar gata, nu ma mai laud, ca ma vede prietenul Bachus.


   Plecand de la serviciu intr-una din aceste zile calduroase (nu ca acum o luna aveam zapada), am poposit la Craft sa vad cu ce mai imi rasfat papilele gustative. Asa cum le-am obisnuit, nici de data asta nu au fost dezamagite. Asa cum scrie si in titlul articolului, Domeniul Bogdan a fost gazda, ca sa zic asa, ce ne-a vorbit pentru prima data despre agricultura biodinamica si despre cum in 2011 au invadat 154 de ha din Dobrogea, in podgoria Murfatlar, urmand ca apoi visul sa continue pana in prezent.
 
  Probabil ca va intrebati cu totii ce este cu biodinamica asta? Pai sa va spun cateva idei.
Biodinamica este cea mai veche miscare "organica", aparuta in 1920, in domeniul agriculturii. Este stiinta fortelor de viata care presupune recunoasterea si respectarea principiilor care lucreaza in natura si care are la baza stimularea activitatii vitale din sol astfel ca plantele sa se hraneasca optim din el. In mare, cam cu asta se mananca biodonamica dar mai multe puteti afla chiar de la Domeniul Bogdan.

  La dispozitia bloger-ului degustator am avut urmatoarele:

Riesling, Domeniul Bogdan 2016, sec
Sauvignon Blanc, Domeniul Bogdan 2016, demisec
Rose Feteasca Neagra + Syrah, Domeniul Bogdan 2017, demisec
Cabernet Sauvignon + Syrah, Domeniul Bogdan 2016, demisec
Feteasca Neagra, Domeniul Bogdan, 2016, sec