Nu am degustat un vin bun asa cum am degustat o femeie!

0 Comments
 Iata ca sunt la a treia degustare de vinuri. Daca m-ar fi intrebat cineva acum un an si ceva despre o experienta de genul, as fi zis ca nu e de mine si ca vorba lu' Paleru, il beau numai cu borcanu'. Dar incet, incet, a inceput sa imi placa astfel de evenimente unde se poate socializa intr-un cadru ceva mai formal fata de cum eram eu obisnuit in serile "de bauta", mai ales ca cei din Asociatia Bloggerilor Olteni sunt oameni minunati si primitori care te fac sa te acomodezi usor in orice loc, fie el si total necunoscut. Multumiri deasemenea si Dictionar Culinar pentru toate detaliile despre cum se combina un vin bun cu o branza delicioasa!

  De data aceasta, locatia unde a avut loc degustarea a fost restaurantul Excelsior, o locatie unde pot spune ca profesionalismul si bunul gust sunt la ele acasa. Am avut parte de o primire calduroasa si de o serie de asocieri vin-branza care m-au inspirat sa scriu versurile ce se afla la sfarsitul acestui articol. Dintre combinatiile puse la bataie si anume :
  • Colocviu la Viena - spumant alb brut natur - Francusa de Cotnari – Camembert
  • Colocviu la Moscova - alb sec - Grasa de Cotnari – Brie au Bleu, covrigei
  • Colocviu la Roma - alb sec - Tamaioasa Romaneasca – Cascaval Sofia, covrigei
  • Colocviu la Paris - rose sec - Busuioaca de Bohotin – Maasdam, mere
  • Domenii Cotnari - rose demisec - Busuioaca de Bohotin – Irish Cheddar, struguri
  • Domenii Cotnari - rosu sec - Feteasca Neagra – Gouda, nuci
prima combinatie a fost pariul meu. Nu stiu de ce, dar mereu prima combinatie, la fel ca si in celelalte doua participari ale mele la degustari, a fost atat placuta cat si castigatoare pentru mine. 

  Sa va dau cateva detalii despre prima combinatie care pot spune ca ea m-a ales pe mine si nu eu pe ea. Colocviu la Viena este un spumant obtinut din Francusa si se remarca printr-o culoare galben lamai si cu un postgust spre mediu cu note finale usor citrice. Camembert-ul pot sa spun ca este o branza moale, maturata si cu o textura cremoasa, acoperita de o crusta alba de mucegai. YUMMY!!! La finalul degustarii, desi afara erau undeva la maxim 10 grade Celsius, corpul meu genera o caldura mai ceva ca intr-un Iulie la mare. Totusi, m-am tinut tare, sa imi ridic premiul.

 Draga Daniel, cred ca o sa trebuiasca sa ne obisnuim cu astfel de poze! :) La final, incalziti de vinul care se scurgea prin vene precum "Ozana cea frumos curgatoare" a lui Creanga, am iesit cu toti sa facem poza de familie cu care ne-am obisnuit la fiecare degustare. 

  Aceasta seara nu ar fi fost la fel de palpitanta insa, daca nu am fi plecat de acolo, cu cateva informatii despre vinurile degustate si aici vreau sa ii multumesc domnului George Malutan, oenologul Casei de Vinuri Cotnari, cateva trucuri de asociere cu o branza savuroasa, multumiri aici domnului Alin Sintimbrean si nu in ultimul rand sunt recunoscator "fetei cu parul balai", asa am numit-o caci din pacate nu am reusit sa ii retin numele insa al carei zambet m-a facut sa inteleg de ce am dat un astfel de titlu trilogiei de articole pe care va invit sa le "degustati" si ai carei ochii ii pot asemana cu doua boabe de Pinot Noir.   Trei cuvinte care descriu perfect combinatia mea din acea seara sunt pentru vin: eleganta, pentru branza: pasiune ce impreuna dau nastere la perfectiune.
  Si acum sa incheiem saga cu si despre femeia "degustata" asemenea unui vin bun. Prima parte expune atmosfera unei seri "ce nu avea sa spuna nimic" si a carei actiune se prelungeste adanc in noapte, a doua parte expune zorii zilei ce plaseaza unul din personaje intr-o incertitudine instictuala care urmeaza sa vedem daca se stinge in ultima parte iar finalul este unul pe gustul tuturor. Enjoy! 


Ai inceput sa tremuri usor...
Nu mai aveai voce, erai rapusa de un fior
Ce ai vrut ca sa-l ascunzi dar ochii tai te-au dat de gol
Ciripitul unei pasari se auzea...era al iubirii sol

Te-ai intors in pat si usor te lasai pe spate
Ochii mei te contemplau, mintea-mi era plina de pacate
Mi-ai aruncat o privire ce m-a facut sa-ntepenesc
Era pentru prima oara cand spuneam...cuiva..."Te iubesc!"

Brusc m-am trezi si am tusit apasat
In camera un aer greu, liniste, eram la mine in pat
Nu stiu cine esti si de mi-ai aparut in vis
De atunci, gandindu-ma la tine, multe sticle am deschis...


You may also like

Niciun comentariu:

Părerea fiecăruia este importantă! Acum, ai dreptul de a ţi-o exprima liber!