Degusta femeia ca pe un vin bun - continuare...

2 Comments



  OPA!!! Uite ca avem si o continuare...Nu mai are rost sa explic cum a inceput ziua cu pricina, cel mai probabil la fel ca cea din articolul precedent asa ca trec direct la subiect. Mentionez faptul ca de data aceasta invitatia la degustare a venit din partea lui Daniel Botea, cel mai natural om pe care il cunosc ;). Cand vine vorba de vin eu cu greu ma cam abtin dar nu si de data asta cand deja trecuse mai bine de un an de la ultima degustare. Asa ca m-am imbracat dragalas (da, dragalas) si am pornit spre Marmara, restaurantul unde aveam sa ma intalnesc iar cu un amic bun pe nume Dionis.
 
    De data asta, crama Budureasca a fost cea care ne-a cinstit cu un strop din ceea ce a facut-o sa fie atat de cunoscuta. Doamne, ce vin! As scrie o brosura de poezii in cinstea cramei si a celor ce lucreaza acolo cu atata pasiune doar ca muritorii de rand ca mine sa isi imbete neuronii ca sa deguste femeia asa cum o fac cu vinul pentru cateva sticle de Sauvignon Blanc. Da, asta a fost pariul meu in seara aceea. Si ce sa vezi? Aparent si eu am fost pariul acestui soi de vin care m-a ales pe mine sa il duc acasa. Nu ca vreau sa ma laud dar si anul trecut am mai dus o sticla de vin acasa:)). Ce sa zic, zeul asta ma place! Aceasta minunata sticla a avut ca partener pe draga mozzarella, combinatie ce pot spune ca e la fel de reusita ca ''pitzi'' cu Facebook-ul.

  Sauvignon Blanc este un soi de struguri de prin Franta, undeva pe valea Loirei se gaseste si da un vin cu o aroma intensa, un gust cu multa prospetime si o tentatie la pacat, zic eu. Ca tot vorbim de pacat, haideti sa il degustam si pe el, macar cu gandul, in versurile ce vor urma mai jos. La fel ca si in prima parte, vinul si femeia degustate impreuna fac ca....


La prima geana de lumina, te-ai trezit...
Eram amandoi imbratisati, asa cum am adormit.
Te-ai speriat usor...dar le fel te-ai si calmat
Ai pus capul pe pieptul meu, nu mai voiai sa pleci din pat.


Si totusi...nu ai scos niciun cuvant
"Oare il iubesc?", asta ti-a trecut prin gand
Te-ai ridicat brusc si ai fugit catre balcon...
In bataia soarelui aratai ca un fluture iesit din cocon.


Te-am urmat cu pasi marunti dar siguri.
Iti mangaiam umerii goi, eram noi, eram singuri...
Stergandu-ti orice urma de-ndoiala... sau regret
Te sarutam tare, te sarutam incet.

.............................................................


Si pentru ca nu sunt un baiat de treaba, mica "povestire in versuri" se intrerupe aici pana la urmatoarea degustare de vin :P



O poza draguta cu echipa de degustare :D. Multumim Kinga :) 







   Proiectul Brânzeturi cum se...cuVin este inițiat de Asociația Bloggerilor Olteni în parteneriat cu DicționarCulinar.ro



You may also like

2 comentarii:

  1. Norocosule! N-am castigat nimic pana acum prin tragere la sorti, la degustari. Se pare ca Zeul Vinului nu ma place asa mult. Sau poate ca trebuie sa-i duc o jertfa ceva, vreo ofranda. :)))

    Foarte frumoasa poezia! Ca de obicei.

    RăspundețiȘtergere

Părerea fiecăruia este importantă! Acum, ai dreptul de a ţi-o exprima liber!