Nasterea acestui blog

4 Comments
   De ce am creat acest blog? Am creat acest blog in special pentru ca imi place sa fac rime, sa scriu versuri, imi place jocul de cuvinte cu un mesaj ascuns din care ai ce invata. Am si o pagina pe Facebook numita tot Versuri din folclor, dar cine se mai uita la asa ceva cand colega mea bunaciune de la facultate a postat o poza cu ea in fusta scurta si decolteu pana la buric langa care mai adauga un citat dintr-un manuscris de pe la 1500 toamna al unui scriitor, filozof, inventator si "mare om" de la acea vreme? Blogul in general il citeste, parerea mea, o persoana care are cel putin un neuron in plus fata de media nationala si ala nu moare de plictiseala. Vreau ca oamenii sa vada ce scriu aici, sa isi dea pertinent cu parerea si asa vad si eu daca am sau nu neuronul ala in plus. 
   Dupa cum sugereaza si titlul, aici o sa scriu mai mult poezie si despre poezie, o sa fac rime la greu cum se mai zice pe la mine in spatele blocului si ghici ce? Multe dintre ele au un strop de adevar sau sunt inspirate din fapte reale. Unele sunt trairi personale, strict subiective, veti rade poate la ce dracovenii am putut scrie sau de cum gandeam la acea vreme. Eu sigur asta fac si acum. O sa adaug atat poeziile si versurile din trecut, dar si altele noi pe care le voi compune cand voi avea timp sau cineva ma va provoca sa scriu despre.... Da, am scris si ca urmare a unor provocari, au iesit lucruri frumoase de ma mir si eu. Nu o sa va spun mai multe, va las sa cititi.
   De ce Versuri din folclor? Simplu. Am cautat pe Facebook, iar ma intorc la el, e mai prezent in viata noastra ca babele la biserica, nume de pagini care incepeau cu "Versuri" ca sa nu ma trezesc ca gasesc dupa doua denumiri la fel sau sa ma confunde lumea. Am vrut sa fiu original. Normal ca trebuia sa inceapa cu cuvantul asta numit versuri pentru ca despre asta e vorba pe blogul meu. Am gasit Versuri din rap, hip-hop, populare etc. si m-am gandit ca daca tot sunt un ilustru anonim in ale rimatului, de ce sa nu fie Versuri din folclor? Nu apar in carti, nu le canta nimeni, sunt scoase ca painea de la cuptoru' lu' mamaie, adica proaspete, deci asa ramane. Sigla nu am pentru ca ma costa (vorbeste evreul din mine), dar daca intr-o zi cineva imi face cadou o sigla care sa exprime ideea de Versuri din folclor, cu siguranta o sa o folosesc.
  Nu stiu ce sa mai zic, lasati o parere, o idee, o maslina aici, eventual si intrebari si va raspund cu cea mai mare placere atunci cand intru si citesc ce imi scrieti. O mica precizare as mai avea. Eu nu scriu cu dacritice pentru ca imi e lene, sincer. Poate intr-o zi gramatica imi va da o palma peste mufa asa ca imi cer scuze inca de pe acum si sper ca oamenii sa nu critice aparenta, ci sa rumege esenta. Cum imi place mie sa spun: Nu ma trata ca pe un simplu pusti / Sa critici vinul bun fara macar sa-l gusti.
  Sanatate va doresc la toti, nu ca e mai buna decat toate, ci pentru ca multi nu o au si nici nu si-o doresc si cei care o au, habar n-au ce sa faca cu ea.


You may also like

4 comentarii:

  1. Nu conteaza ca nu scrii cu diacritic. Faptul ca scrii corect... spune multe despre tine! Bun venit in lumea blogosferica! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai venit in lumea blogosferica! Vei cunoaste multi oameni noi si vei avea parte de experiente frumoase. Bataie vei lua numai la SB de la Raluca Cincu daca dai de pamant cu gramatica. Good luck! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos!!! Si merci ca m-ai avertizat :)))

    RăspundețiȘtergere

Părerea fiecăruia este importantă! Acum, ai dreptul de a ţi-o exprima liber!